atlas


Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam
- De geplande en de geleefde stad

Ivan Nio / Arnold Reijndorp / Wouter Veldhuis

Vormgeving Joseph Plateau; paperback; 50 kaarten, 100 foto's; 156 pagina's; 22 x 24 cm

Aanbieding
Van € 26,60 voor € 13,50

Uitgave van SUN Trancity in samenwerking met de
EFL Stichting

Deze Atlas toont de veranderingen in de relatie tussen de stedebouwkundige opzet van deWestelijke Tuinsteden in Amsterdam en de betekenis van de straten, pleinen, parken en hoven in het dagelijks leven van de bewoners en bezoekers. Hoe beleven bewoners Amsterdam-West, hoe oriënteren ze zich, welke voorzieningen gebruikt men en op welk moment van de dag? Hoe drukken verschillende groepen hun stempel op de stedelijke ruimte? De sociale en culturele dynamiek van Amsterdam-West is het resultaat van de komst van nieuwe groepen bewoners en het inkrimpen van de leefwerelden van oude groepen bewoners. De Atlas laat in een grote variëteit aan kaarten en foto's de dynamiek van de wijk zien, van horeca tot winkels, van recreatie tot onderwijs, van alledaagse hofjes tot rituele plekken, overdag en 's avonds.

Boek bestellen
> Naar bestelformulier

De Atlas presenteert een innovatieve methodiek om het gebruik van de stad te analyseren en in kaarten en foto's te presenteren. het resultaat is relevant voor ieder die zich bezighoudt met de ruimtelijke en sociale vernieuwing van de naoorlogse stadswijken, met intergratie en emancipatie, en de ontwikkeling van een nieuwe stadscultuur.

Ivan Nio en Arnold Reijndorp zijn vooraanstaande onderzoekers van stedelijke vraagstukken. Wouter Veldhuis is architect/partner bij Must, een stedenbouwkundig bureau dat zich onderscheidt door nieuwe methoden om ruimtelijke ontwikkelingen te visualiseren.

 

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s